MOTOKULTIVATOR

GREEN 3LD 510


Općenito
Motokultivator nove linije proizvoda, dizajniran i izrađen tako da udovoljava potrebama sve zahtjevnijih korisnika. Njegove osnovne karakteristike su jednostavnost uporabe i potpuna sigurnost prilikom rada. Robusna konstrukcija mjenjača omogućava uporabu dizel motora u rasponu snage od 14 KS koji se pokreće ručno (pomoću špage ili startera) ili pomoću elektropokretača.
Budući da je ovaj model u pojedinim varijantama opremljen elektroopremom (elektropokretačem za paljenje i/ili osvjetljenje), postoji mogućnost ugradnje svjetala koja ujedno pružaju dodatnu sigurnost prilikom vožnje noću. Mjenjač raspolaže sa šest brzina, od kojih su četiri namijenjene za vožnju naprijed i dvije za vožnju natrag. Zahvaljujući kotačima, kojima je moguće podešavati radnu širinu i okretljivim ručkama za 180º, ovom je modelu u svakom trenu moguće promijeniti namjenu.
Od sigurnosnih mjera ovaj model ima ugrađen motor-stop koji trenutno isključuje motor ukoliko ručke za upravljanje slučajno izmaknu iz ruku korisnika. Uz motor-stop dodatne mjere sigurnosti su mogućnost isključivanja kvačila prilikom pokretanja motora te poluga koja onemogućava isključivanje donjeg izlaznog vratila kopačice ukoliko je hod unazad uključen. Multifunkcionalnost ovog stroja ogleda se kroz prihvat velikog broja priključaka koji ga čine nezamjenjivim pri svakodnevnom radu u poljoprivredi.

Diesel motor
Tip motora
LOMBARDINI 3LD 510
Snaga motora
12.2 KS
Paljenje
remenica
  startna opruga (RECOIL)
 
elektropokretač
Gorivo diesel
Mjenjač
Brzine 6 brzina (4 vožnja naprijed, 2 vožnja unatrag)
Ručke
upravljive po visini i okretljive za 180
Sigurnosni uređaj
Motor-Stop trenutno isključuje motor
Kotači
6.50/80*12''
Težina
248 kg (motokultivator sa kopačicom 80cm)

Jamstveni rok  
Motor
24 mjeseci
Ostalo
12 mjeseci